eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tíz év óta először csökkent az Apple profitja

Tíz év óta először esett az Apple nyeresége a márciussal végződött második üzleti negyedévben. A közel tízmilliárd dolláros profit azonban még így is a negyedik legjobb negyedéves eredmény a cég történetében.

Az "iPhone-cég" szerdán közzétett adatai szerint az adózott eredmény 18 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, az értékesítési árbevétel 11,2 százalékkal 43,6 milliárd dollárra emelkedett. A profitráta 37,7 százalékra mérséklődött 47,4 százalékról.

A társaság csúcstermékéből, az iPhone okostelefonokból 37,4 millió darabot adott el, közel 7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, ez azonban elmarad az előző negyedévi, a karácsonyi időszakot magában foglaló 47,8 millió darabos rekordértékesítéstől. Az iPadoknál 65 százalékos volt a forgalomnövekedés, 19,5 millió darabot adtak el a második negyedévben.

A menedzsment a részvényesek régi vágyát elégíti ki azzal, hogy több pénzt juttat nekik az óriásira duzzadt készpénztartalékból: 2015 végéig 100 milliárd dollárt kapnak, ez 55 milliárddal több a korábban jelzettnél. Emellett 50 milliárd dollárral megtoldotta részvényvisszavásárlási programját 60 milliárd dollárra.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×