eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az olaszok nyáron váltanak

Nem újévkor, az olaszok a nyári szabadságuk napjaiban döntenek az életükben tervezett változtatásokról - derült ki egy felmérésből, amely szerint szeptembertől az olaszok egynegyede kezd új életet.

Az új év már nem január elsején kezdődik, hanem a nyári vakáció után - állapította meg az a felmérés, amely szerint az olaszok szokásai megváltoztak.

Volt idő, amikor a naptári újévvel kezdtek új életet: az olaszok ilyenkor határozták el, mit kívánnak megváltoztatni mindennapjaikban. Január elsejétől másként folytatom: lefogyok, megtanulok angolul, más lesz a magatartásom és a külsőm - hangzottak a fogadalmak.

Vágyak és célkitűzések maradtak, de az ezekkel kapcsolatos elhatározás már nem a téli évfordulón, hanem a nyári szabadság alatt születik meg. Legalábbis az Astra Demoskopea közvélemény-kutató intézet felmérése szerint, amelyben a megkérdezettek egyharmada mondta, hogy augusztusban mérlegeli egzisztenciája erős és gyenge pontjait, valamint azt, hogy min szeretne változtatni. Egynegyedük véghez is viszi elképzeléseit, ahogy szeptemberben hazatér a szabadságáról.

Az összesen ezer, 15-70 év közötti megkérdezett közül a váltást elsősorban a 15-24 és a 35-54 évesek érzik szükségesnek: a fiatalok jövőjüket tervezik, a felnőttek pedig újragondolják életüket - kommentálta a sajtóban a felmérést Enrico Finzi az intézet elnöke.

Magyarázatként hozzátette, hogy az olaszok sem a téli szünetben, hanem a nyári szabadságuk alatt kapcsolódnak ki igazán, computer és örökös mobilozás nélkül. Ilyenkor van idejük önmagukat is kikapcsolni és végiggondolni, hogyan szeretnék folytatni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×