eur:
401.43
usd:
367.4
bux:
0
2024. október 14. hétfő Helén

Lemondott az IMF szexbotrányba keveredett vezérigazgatója

Dominique Strauss-Khan, az IMF szexbotrányba keveredett vezérigazgatója felajánlotta lemondását - ezt maga az érintett jelentette be közleményében.

A 62 éves Strauss-Khan már értesítette is a Nemzetközi Valutaalap (IMF) végrehajtó testületét arról, hogy "azonnali hatállyal" kész távozni a posztjáról.

Ugyanakkor határozottan tagadja az ellen felhozott vádakat. A férfit egy New York-i szobalány azzal vádolja, hogy az IMF-vezér kétszer kényszerítette orális szexre, és meg akarta erőszakolni.

Ügyvédei közben a mai meghallgatáson újra megpróbálják elérni, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyeztessék a politikust. A CNN jelentése szerint a védelem által felkínálandó szigorú feltételek egyike lesz, hogy a vádlott elektronikus nyomjelzőt visel majd a bokáján. Emellett nem hagyhatja majd el a lakást, a szállodai szobát vagy az irodát és le kell adnia az útlevelét is. Az ajánlatban emellett "hatalmas összegű" óvadék szerepel majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Mutatjuk, hogyan reagálnak a piacok a hétvégi eseményekre

Mutatjuk, hogyan reagálnak a piacok a hétvégi eseményekre

Felemás mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a határidős részvényindexek jelenlegi állása szerint óvatos emelkedés következhet, gazdasági események szempontjából pedig kimondottan eseménytelen nap várható.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×