eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az al-Kaida megerősítette Oszama bin Laden halálhírét

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egy közleményben megerősítette pénteken, hogy a vezére, Oszama bin Laden meghalt - jelentette az iszlamista internetes fórumokat figyelő SITE amerikai szolgálat. Egy pakisztáni újság szerint le fogják rombolni azt az épületet, ahol Oszama bin Laden terrorista vezér éveken át rejtőzködött.

A terrorszervezet egyúttal azzal fenyegetőzött, hogy bosszút áll az Egyesült Államokon és szövetségesein, amiért egy amerikai kommandó hétfőre virradóra megölte bin Ladent Pakisztánban.

A terrorista hálózat tudatta, hogy nem hagy fel a fegyveres küzdelemmel, és azt hangoztatta, hogy "bin Laden vére értékesebb számára és minden muzulmán számára annál, hogy feleslegesen pazarolják".

Lebontják a búvóhelyét

A The News című lap hírszerzési forrásokra hivatkozva közölte pénteken az épület lerombolásának hírét.

E források szerint azt akarják megelőzni, hogy a ház a dzsihádisták "szent helyévé" váljék. A háromszintes épületet az amerikai kommandós akció után a pakisztáni hadsereg elkobozta, és senki illetéktelent nem enged be. Az épület körül így is tömegek tolonganak.

A fővárostól, Iszlámábádtól északra fekvő Abbotábádban lévő komplexum 2005-ben épült, háromszintes, és magas fal veszi körül. Értékét kezdetben egymillió dollárra tették, de ezt azóta sokan kétségbe vonják.

Bin Laden legfiatalabb felesége, az őrizetbe vett Amal azt mondta a pakisztáni hírszerzésnek, hogy öt éve éltek ott.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×