eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Szennyezett az üzemanyag Izrael legfontosabb repülőterén

Nem szállhatnak fel a Tel-Aviv melletti nemzetközi repülőtérről a gépek az üzemanyag szennyezettsége miatt - közölte egy repülőtéri szóvivő.

Az intézkedés néhány tucat járat több ezer utasát érinti. Adar Avizár, a Ben Gurion repülőtér szóvivője elmondta, hogy a légikikötőt üzemanyaggal ellátó vállalat riasztotta a hatóságokat, hogy állítsák le a repülők tankolását a szennyeződés miatt. Az üzemanyag szűrésekor a kerozint szennyező idegen anyag maradt vissza.

A The Jerusalem Post angol nyelvű izraeli újság honlapja arról adott hírt, hogy Uzi Landau illetékes miniszter bejelentette: azonnali hatállyal felállítottak egy különbizottságot a körülmények kivizsgálására.

A hadsereg rádiója a repülőtéri hatóságokat idézve azt közölte, miszerint felszabadítják a légikikötő tartalék készletét, hogy a veszteglő gépek ismét felszállhassanak.

Mint a Ben Gurion szóvivője elmondta, a szennyezést kellő időben fedezték fel, így nem tankoltak az alkalmatlan kerozinból, s egyetlen levegőben lévő gépet sem kellett leszállásra utasítani.

Az izraeli média szerint a Tel-Avivba tartó gépek, amelyek onnan még továbbindulnának, előbb leszállnak Cipruson vagy Jordániában, hogy üzemanyagot vételezzenek.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×