eur:
395.04
usd:
370.8
bux:
65132.72
2024. április 19. péntek Emma

Több százezren emlékeztek meg az örmények elleni tömeggyilkosságok áldozatairól

Örményország fővárosában több százezren emlékeztek meg az Oszmán Birodalomban élő örmények elleni tömeggyilkosságok áldozatairól.

Szerzs Szargszján államfő beszédében a török és az örmény nép közötti megbékélést hangsúlyozta, ugyanakkor bírálta az ankarai kormányt, amely - mint fogalmazott - továbbra is tagadja, hogy deportálásokat és tömeggyilkosságokat követtek el az országban 1915 és 1917 között. Jereván szerint 3 év alatt több mint másfél millió örményt öltek meg a török hatóságok, míg Ankara 3-500 ezer ember halálát ismeri el.

Az amerikai elnök nem minősítette népirtásnak az örmények 1915-ben történt tömeges legyilkolását. Barack Obama ugyanakkor elítélte a 96 évvel ezelőtti eseményeket és a felelősség teljes elismerését sürgette, amit Törökország mindig visszautasított.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
×
×
×
×