eur:
388.78
usd:
361.59
bux:
68076.75
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Meghosszabbították Mubarak előzetes letartóztatásnak időtartamát

Két héttel meghosszabbítottak a volt egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak előzetes letartóztatásának időtartamát pénteken. A bukott államfő ellen az év eleji kairói tüntetések leverésének ügyében folyik nyomozás.

A 82 éves Mubarakot, aki több mint 30 évig tartó elnöki korszaka után február 11-én mondott le a demonstrációk hatására, április 13-án helyezték házi őrizetbe 15 napra, de ezt most a nyomozás elhúzódása miatt május közepéig meghosszabbították.

Az ügyészség munkatársai pénteken újra kihallgatták az ex-elnököt a Vörös-tenger partján található Sarm-es-Sejk üdülőváros kórházában, ahol Mubarakot április közepe óta ápolják. A kihallgatáson a tüntetések halálos áldozataival kapcsolatos felelősségéről és az Izraellel kötött vitatott gázüzletről kérdezték a volt államfőt.

Egy jelentés szerint a január végén, február elején zajló tüntetéseknek összesen 846 civil áldozata volt, és az ügyben vizsgálódó bizottság úgy véli, Mubarak bűnrészes lehet az erőszak elhaparózásában.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×