eur:
390.96
usd:
366.89
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ezért biztonságos Japánba utazni

Biztonságos Japánba utazni az Idegenforgalmi Világszervezet szerint.

Az ENSZ szakosított szervezete közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy nincs kockázata a szigetországbeli utazásnak, mivel a repülőterek és a kikötők közelében jóval a biztonságos szinten belül van a radioaktivitás. 

Emellett a Japánból érkező utasok és poggyászaik ellenőrzése is azt mutatta, hogy nincs egészségügyi vagy biztonsági kockázat. Korábban több ország is arra szólította fel állampolgárait, hogy ne utazzon Japánba, miután a március 11-ei földrengés és szökőár súlyos károkat okozott a fukusimai atomerőműben. 
A nukleáris eseményeket rangsoroló skálán a legmagasabb, hetes fokozatúra emelték az atomerőműben bekövetkezett katasztrófa minősítését.

Japánban a közelmúltban egyébként újabb, a Richter-skálán 5,8-es erősségű földrengés volt Honsú sziget középső részén. A földmozgás középpontja Kanto tartományban, Tokiótól mintegy 80 kilométerre északra volt, fészke pedig 70 kilométer mélyen. A rengés nem zavarta meg a fukusimai atomerőmű mentési és helyreállítási munkálatait.

Március 11-e óta több száz erős utórengés volt Japánban. Ezek közül 5 ereje meghaladta a hetest, 72-é a hatost és további 420-é az ötöst.

A hivatalos adatok szerint csaknem 14 ezer ember halt meg a 9-es erősségű földmozgás és az azt követő szökőár miatt, 15 ezer embert eltűntként tartanak nyilván.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×