eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megfellebbezte Svédország Assange szabadlábra helyezését

Óvadék ellenében szabadlábra helyezi egy brit bíróság Julian Assange-ot, a WikiLeaks kiszivárogtató honlap egy hete szexuális bűncselekmények vádjával őrizetbe vett alapítóját. A 39 éves ausztrál azonban egyelőre még nem szabad.

A WikiLeaks alapítója kedd koradélután jelent meg egy londoni bíróság előtt. A tárgyalás után a bíró óvadék ellenében feltételes szabadlábra helyezték a 39 éves ausztrál születésű férfit.

A bíró döntése értelmében 240 ezer fontot kell letétbe helyezni készpénzben, és január 11-én lesz a következő tárgyalás. Asssange-nak be kell szolgáltatnia az útlevelét, elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, és minden este jelentkeznie kell a helyi rendőrségen.

A titkos dokumentumokat kiszivárogtató oknyomozó portál alapítója azonban még őrizetben marad, ugyanis a svéd hatóságokat képviselő brit ügyész a végzés után nem sokkal fellebbezést nyújtott be az őrizet megszüntetése ellen, és ennek elbírálása már a felsőbíróság feladata. A végső szót tehát a felsőbíróság mondja ki, várhatóan 48 órán belül, vagyis Assange-ot addig nem helyezik szabadlábra.

Julian Assange-ot december 7-én vették őrizetbe Londonban, miután azzal vádolták meg, hogy szexuális visszaélést követett el nyáron Svédországban.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×