eur:
399.84
usd:
364.87
bux:
74308.07
2024. október 9. szerda Dénes

Még az idén ratifikálja az új orosz-amerikai szerződést az USA

Még az idén ratifikálja az új orosz-amerikai szerződést az Egyesült Államok. Erről Barack Obama elnök beszélt Japánban Dmitrij Medvegyev orosz elnöknek. A két politikus az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés szervezetének jokohamai csúcstalálkozója alkalmával tárgyalt egymással.

Az amerikai elnök megismételte: kormánya számára elsődleges fontosságú a hadászati támadó fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről szóló új szerződés a START-III ratifikálása. A szenátus a jövő héten ül össze ismét a félidős választások után. Az új START-szerződést áprilisban Prágában írta alá Barack Obama és Dmitrij Medvegyev. A megállapodás a tavaly decemberben lejárt korábbi START-egyezmény helyébe lépett. Az új szerződés értelmében a két nagyhatalom hozzávetőleg negyedével csökkenti nukleáris arzenálját.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×