eur:
387.02
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Már halottja is van a szlovén áradásoknak

Szlovéniában már egy halálos áldozata van az árvíznek, Zágrábban vizsont hétfőn már nem emelkedett a Száva vízszintje.

Szlovéniában hétfőn délelőtt egy 75 éves halott férfire bukkantak egy autóban, amelyet a megáradt Krka folyó sodort el Kostanjevicánál, Ljubljanától 90 kilométerre keletre - jelentette a közszolgálati rádió.

A keleti országrészben riadókészültséget rendeltek el szombaton, miután a Száva és a Krka folyó kilépett a medréből. A fővárosban vasárnap este óta javult a helyzet, miután megállt az esőzés.

A megáradt Száva vasárnap érte el Zágrábot, ahol hétfő reggel 463 centiméteren tetőzött. Közel száz katonát vezényeltek hétfőre virradó éjszaka a fővárostól nyugatra fekvő Brdovecbe, a helyi lakosság megsegítésére.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×