eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Van Gogh-ot loptak - miniszterhelyettes a letartóztatottak között

Õrizetbe vettek Egyiptomban öt hivatalnokot, köztük a kulturális miniszter helyettesét, egy értékes van Gogh-festmény hétvégi ellopása ügyében. A letartóztatottakat nem vádolják azzal, hogy részt vettek a festmény ellopásában, azzal viszont igen, hogy hanyagságukkal megsértették a biztonsági követelményeket.

Az öt embernek többek között felelnie kell azért, hogy a kairói múzeumban nem működtek a megfigyelőkamerák és a riasztórendszer sem, noha a kormány kiutalta a biztonsági rendszer korszerűsítéséhez szükséges pénzt.

Az őrizetbe vett személyek között a múzeum igazgatónője, helyettese és a reggeli nyitásért felelős munkatársa is szerepel, őket sajtóértesülések szerint óvadék ellenében szabadon engedték.

Az egyiptomi hatóságok szerint a Mamúd Halil múzeumban kiállított kisebb méretű vásznat a reggeli nyitás után kivágták a keretéből.

Az 50 millió dollár értékűre becsült, Pipacsok vagy Váza virágokkal néven ismert műremeket 1977-ben egyszer már ellopták, akkor két év kellett ahhoz, hogy előkerüljön, Kuvaitban találták meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×