eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Végsőkig elszántak a sztrájkoló görög fuvarosok

A görög kormány fenyegetései ellenére folytatják sztrájkjukat az ország üzemanyagszállítói - közölte pénteken a fuvarozók szakszervezetének vezetője, Jorgosz Corcatosz. A munkabeszüntetés résztvevői már a rendőrökkel is összecsaptak.

Az athéni kormány szerdán az engedélyük megvonásával és jogi eljárással fenyegette meg a sztrájkolókat arra az esetre, ha 24 órán belül nem veszik fel a munkát. A fuvarozók ennek ellenére továbbra is fenntartják a sztrájkot.

Időközben a munkabeszüntetés részvevői meg akarták akadályozni, hogy egy Thesszaloniki közelében lévő olajfinomítóból elinduljon egy üzemanyagot szállító tartálykocsi.

A rohamrendőrök, amint az egy tévéadásban látható volt, gumibotokkal támadtak rájuk.

A sztrájk súlyos fennakadásokat okozott a görögországi üzemanyag-ellátásban a forgalmas turistaszezon közepén. A benzinkutaknál hosszú sorok állnak, s akadozik az áruszállítás, az aratás.

A kormány - amelynek munkafelvételre vonatkozó felhívását pénteken elutasította a szállítók szakszervezete - bejelentette, hogy katonai járművekkel fogja biztosítani az üzemanyag-ellátást.
A munkabeszüntetéssel a fuvarozók a szakma liberalizálását követelő törvényjavaslat ellen tiltakoznak, amely annak a gazdasági reformnak a része, amelyet az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap követel az országnak nyújtott több milliárd eurós hitelkeret fejében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 13:01
×
×
×
×