eur:
389.69
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Olaszország enyhíti a lehallgatásról szólót törvényt

Az újságírók sztrájkja és az ellenzék tiltakozása nyomán az olasz kormánykoalíció hajlik a párbeszédre a lehallgatást szabályozó törvényről, amely hetek óta éles viták tárgyát képezi.

Silvio Berlusconi kormánya módosító indítványt nyújtott be a képviselőházban, s ez fordulópontnak számít a belpolitikai huzavonában. Az új javaslat értelmében a vizsgálóbíró és a védelem közösen állapítanák meg, hogy a lehallgatási jegyzőkönyvek mely részeit hozhatja nyilvánosságra a sajtó.

Nem lennének publikálhatók olyan telefonbeszélgetések, amelyeknek tartalma sérthetné a nyomozás során jelentéktelen szerepet játszó személyek magánszféráját. A vizsgálatok során lehallgatott és rögzített anyagok mindazonáltal mégis nyilvánosságra kerülhetnének, amennyiben a bennük rejlő információk fontosnak minősülnek. A kormány tehát törölné a tervezetből azt a passzust, amely a nyomozás lezárta előtt megtiltja a lehallgatott beszélgetések publikálását.

A módosító indítványtól Berlusconiék azt remélik, hogy a képviselőház még július 29. előtt áldását adja a törvénytervezetre. A kormányfő mindenáron el akarja kerülni, hogy a végszavazásra csak szeptemberben kerüljön sor.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×