eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Törökország lezárta légterét Izrael előtt

Törökország lezárta légterét Izrael előtt - jelentette be a kanadai G20-csúcstalálkozón tartózkodó Recep Tayyip Erdogan török kormányfő, akit az Anadolu török állami hírügynökség idézett.

Ankara a Gázai övezet zárlatát megtörni akaró segélyflottilla elleni május 31-i izraeli haditengerészeti akció után tiltotta meg az izraeli gépeknek, hogy használják a török légteret - mondta Erdogan vasárnap újságíróknak, de a tilalmat nem pontosította.

A segélyflottilla elleni május 31-i akcióban meghalt kilenc török állampolgár. Emiatti tiltakozásul Törökország már korábban visszahívta nagykövetét Izraelből, és lemondta a két ország közös hadgyakorlatait. Erdogan vasárnap ismét bocsánatkérésre szólította fel Izraelt a történtek miatt.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 1. 22:01
×
×
×
×