eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Pokolgép robbant Bagdadban

Pokolgép robbant vasárnap az iraki központi bank bagdadi székháza előtt, legkevesebb 15 ember halt meg. Iraki biztonsági források szerint a sebesültek száma 43.

Ez az első alkalom, hogy a központi bank lett merénylet céltáblája. A pokolgép éppen akkor robbant fel, amikor a banki alkalmazottak munkaidejük leteltével elhagyták az épületet. A rendőrség és a katonaság azonnal körülzárta a bankot, attól tartva, hogy a pokolgép robbantása csak nyitánya volt a pénzintézet tervezett kirablásának - mondta el Bagdad biztonsági erőinek szóvivője, Kászim al-Muszávi vezérőrnagy.

Egyes jelentések szerint akár négy bombát is működésbe hoztak fegyveresek, akiket a biztonsági erők a környező épületek tetejére szorítottak. Egy banki alkalmazott úgy tudta, a merénylőknek nem sikerült bejutniuk a bank épületébe. A helyi televízió azt jelentette, hogy az összes elkövetővel végeztek.

A merényletet összefüggésbe hozzák azzal, hogy hétfőn ül össze első alkalommal az újonnan választott parlament. Ugyanakkor nem zárják ki azt sem, hogy a merénylők szándéka a bank kirablása lehetett - az elmúlt hetekben szunnita felkelők többször is végzetes támadást intéztek arany- és ékszerkereskedők ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×