eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nem védhetik magas testőrök Nicolas Sarkozyt

Jobb, ha magas növésű biztonsági ügynökök nem is jelentkeznek a francia köztársasági őrezredbe, mert úgysem nyernének felvételt, az államfő ugyanis nagyon ügyel arra, hogy ne vegyék őt körül magas emberek.

Bár a magas biztonsági őrök könnyebben észre tudják venni a lehetséges támadókat a tömegben, úgy tűnik, Franciaországban nincs szükség rájuk. Ennek oka, hogy Nicolas Sarkozy elnök meglehetősen alacsony, és nyilvános megjelenésein gondosan ügyel arra, hogy hozzá hasonló magasságú emberek vegyék körül.

A hírt a Le Parisien szellőztette meg. A lapnak nyilatkozó névtelenségbe burkolózó rendőr úgy fogalmazott: nincs értelme supermaneket felvenni, mert a magas jelentkezőknek kevés az esélyük a bekerülésre.

Sarkozy, aki alig több mint 165 centi, még Napóleonnál is alacsonyabb, és felesége, az énekes-modell Carla Bruni is magasabb nála több mint 10 centivel. Megtesz mindent azért, hogy ne tűnjön túl alacsonynak a többi államférfi között: általában külön neki tervezett, magasított sarkú cipőt hord, de előfordult már az is, hogy fotózáskor lábujjhelyre állt vagy Barack Obama mellett egy kisebb emelvényen mondta el beszédét.

Nemrég kisebbfajta felháborodást is okozott, hogy tavaly szeptemberben egy gyárlátogatáson olyan dolgozókat válogatott maga köré, akik között nem tűnt annyira alacsonynak.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×