eur:
392.86
usd:
368.27
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Holland források szerint lehetett segítője a nigériai merénylőnek

A holland katonai rendőrség olyan értesüléseknek jár utána, miszerint pénteken az amszterdami repülőtéren egy jól öltözött, ötven év körüli férfival látták együtt azt a nigériai fiatalembert, aki aztán megpróbálta felrobbantani a a Delta-Northwest légitársaság Amszterdamból Detroitba tartó utasszállító repülőgépét.

Van olyan utas - közölték hétfőn holland illetékesek -, aki szerint a "titokzatos jól öltözött" igyekezett közbenjárni, hogy a nigériait útlevél nélkül is vegyék fel a Detroitba tartó járat utasai közé.

A holland szervek egyelőre annyit tudtak kideríteni, hogy a Lagosból érkező, Umar Farouk Abdulmutallab nevű utas nem ment át regisztrált útlevélellenőrzésen az amszterdami repülőtéren. Ennek ellenére valószínűtlennek tartják, hogy egyetlen ponton sem kérték el az útlevelét, mielőtt felszállhatott az Amerikába tartó gépre.

A 23 éves fiatalember - nigériai ismerőseinek beszámolói szerint - visszahúzódó természetű volt, vallási és erkölcsi kérdésekről igen, politikáról azonban nem szokott beszélgetni. Sok vallási tárgyú könyvet vásárolt. Ez év elején hazájából Dubajba utazott, hogy ott felsőfokú tanulmányokat folytasson.

Két hónappal ezelőtt azonban onnan Jemenbe távozott, állítólag azért, hogy csiszolja arab nyelvtudását, de nem sokkal ezután megszakította a kapcsolatot családjával. Apja - aki tekintélyes bankár volt Nigériában - állítólag figyelmeztette is az amerikai hatóságokat fia "fokozódó vallási szélsőségessége" miatt.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×