eur:
387.62
usd:
359.68
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Vagyonokért kelt el a Romanovok hagyatéka

Londonban a becsült 7,1 millió fontos, vagyis 2,1 milliárd forintos ár hétszereséért keltek el a közelmúltban előkerült orosz Romanov-kincsek egy árverésen. Az orosz uralkodóház családi hagyatékát kilencven év után találták meg Svédországban.

A Sotheby's tegnap esti aukcióján az orosz uralkodóház egyik tagjának Fabergé cigarettatartójáért 612 ezer fontot, vagyis 183 millió forintot fizetett egy amerikai magángyűjtő.

Az elárverezett kincsek Maria Pavlovna nagyhercegnőnek és néhai férjének, Vlagyimir nagyhercegnek, III. Sándor cár fivérének tulajdonában voltak. Amikor az 1917-es forradalom után a nagyhercegnő elszökött Oroszországból, megszervezte, hogy a kincseket a szentpétervári svéd követségen helyezzék letétbe.

Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Az EU komoly lépéseket vár el a kormánytól a társadalmi felzárkóztatásban

Az EU komoly lépéseket vár el a kormánytól a társadalmi felzárkóztatásban

Magyarország több kihívással küzd az oktatás, a szociális védelem és a munkaerőpiac területén. Sokakat fenyeget a társadalmi perifériára szorulás veszélye, a gyereket nevelőket túl kevéssé támogatja az állam, és a munkavállalók nagy részének digitális készségei még mindig hiányoznak – derül ki az Európai Bizottság friss szociális konvergenciáról szóló országelemzéséből. A jelentés kiemeli, hogy bár a kormány tett néhány lépést e kihívások kezelésére, úgy látják, további szakpolitikai intézkedésekre van szükség, hogy javuljon az emberek életminősége, csökkenjen a társadalmi kirekesztettséggel fenyegetettek száma, valamint kevesebben éljenek a szegénységi küszöbön.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×