eur:
394.35
usd:
371.39
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Szlovákia újabb ukrán határátkelőjét zárja le a vírus miatt

Szlovákia vasárnap reggeltől visszavonásig lezárja az ugari (Ubla) szlovák-ukrán határátkelőt az autósforgalom elől is.

Ezentúl a szlovák-ukrán határon már csak a felsőnémeti (Vysné Nemecko) határátkelő marad nyitva az autósforgalom számára - jelentette be a szlovák belügyminiszter szombati trencséni rendkívüli sajtóértekezletén.

Robert Kalinák hangsúlyozta, hogy az ukrajnai influenzajárvánnyal kapcsolatos megelőző biztonsági intézkedésről van szó. Felsőnémetiben az Ukrajnából érkező utasokat szigorúan ellenőrizni fogják.

Szlovákia már kedd reggel lezárta a gyalogosforgalom elől két ukrajnai határátkelőjét Nagyszelmencen (Velky Slemenec) és Ugaron.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×