eur:
389.36
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elutasították Polanski szabadlábra helyezési kérelmét

Elutasította Roman Polanski szabadlábra helyezési kérelmét egy svájci bíróság; a testület azzal indokolta a döntést, hogy fennáll a filmrendező szökésének veszélye, miután 30 évvel ezelőtt is elmenekült az Egyesült Államokból a liliomtiprás miatt hozott ítélet kihirdetése előtt.

Az elutasítás ellen a következő 10 napban fellebbezhet Roman Polanski a svájci legfelsőbb bíróságon, és az igazságügyi minisztériumhoz is folyamodhat szabadlábra helyezéséért.

A 76 éves rendezőt szeptember végén vették őrizetbe a zürichi repülőtéren egy több mint 30 évvel ezelőtti szexuális bűncselekmény miatt.

Az Egyesült Államok 1977 óta akarja felelősségre vonni, mert az ellene felhozott vádak szerint alkohollal és kábítószerrel kínált egy akkor 13 éves lányt, majd szexuális kapcsolatot létesített vele.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×