eur:
399.27
usd:
363.79
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Magyarország közepes kockázati besorolást kapott az uniótól

Az Európai Bizottság közepes kockázatúként sorolta be Magyarországot az államháztartás fenntarthatóságának szempontjából.

Az uniós végrehajtó testület átfogó jelentésében azt állapította meg, hogy a növekvő államadósság valamennyi tagországban veszélyeztetheti a szociális igények finanszírozását, ezért a nemzetközi gazdasági válság idején is szükség van a munkaerőpiaci reformokra és az államháztartási hiány csökkentésére.

Brüsszel 13 országot sorolt a magas kockázatú kategóriába: Nagy-Britanniát, Spanyolországot, Görögországot, Írországot, Lettországot, Hollandiát, Litvániát, Máltát, Romániát, Csehországot, Ciprust, Szlovákiát és Szlovéniát.

Magyarország az értékelésben a közepes kockázatú országok csoportjában található Franciaország, Olaszország, Lengyelország és Portugália társaságában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

A demokrata elnökjelölt, Kamala Harris újabb javaslatot tett az egészségügyi ellátás kiterjesztésére, ezúttal az otthoni idősgondozás területén. Az alelnök a "gondozási gazdaság" fellendítését és az egészségügyi költségek csökkentését célzó erőfeszítései részeként ismertette tervét az ABC "The View" című műsorában adott interjújában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×