eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Karnevállal ünnepel Rio de Janeiro

A pénteki eredményhirdetés óta folyamatos zenével-tánccal ünneplik a rióiak, hogy 2016-ban megrendezhetik a nyári olimpiát.

Bár a koppenhágai bejelentés után Luiz Inácio Lula da Silva köztársasági elnök kiadta a jelszót: "dolgozni, dolgozni, dolgozni!", a lakosság egyelőre hallani sem akar munkáról. A világ egyik leghíresebb strandján, a Copacabanán egymást érik a szambapartik, a helybéliek dob- és trombitaszóra ropják, és megjelent egy gigantikus zászló is, "Rio szeret benneteket" felirattal.

Az államfő bejelentette, hogy Rio de Janeiro olyan olimpiát rendez 2016-ban, amilyet még nem látott a világ. A híres Maracana Stadionban 2016. augusztus 5-én sorra kerülő nyitóünnepségig azonban még van idő, a rögtönzött karnevál következő hivatalos fejezetét már ki is hirdették vasárnap délutánra.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×