eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Több mint 4100 halálos áldozata van világszerte az új vírusnak

Több mint 4100 halálos áldozata van az új influenzának 191 országban a H1N1 vírus márciusi megjelenése óta - közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A WHO szerint a járvány az elmúlt hetekben különösen az Egyesült Államokat sújtotta.

A betegségben legkevesebb 4108-an haltak meg, azaz a WHO által múlt héten közzétett adatoknál 191-gyel többen.

Az új vírus világszerte több mint 340 ezer embert fertőzött meg, ez az adat azonban alatta marad a ténylegesnek - közölte a WHO jegyzékében, amelyben rámutat, hogy minden ország nem vezet pontos statisztikát.

Az északi félteke mérsékelt égövi országaiban, ahol a betegség jelenleg terjed, a legsúlyosabb a helyzet az Egyesült Államokban. "A vírus terjedése földrajzilag igen kiterjedt és egyre intenzívebb" - mutat rá a WHO.

Mexikóban, ahonnan a pandémia kiindult, második járványhullám van kialakulóban. "Az elmúlt hetekben nagyszámú légzőszervi megbetegedést jelentettek" - írja a WHO.

"Amerika" térségében halt meg a betegek háromnegyede - 3020 ember - mutat rá az ENSZ szakosított szervezete.

Európában, ahol az új influenza legalább 176 emberéletet követelt és több mint 56 ezren betegedtek meg, a leginkább sújtott országok továbbra is Franciaország, Írország, valamint Nagy-Britannia északi része.

A WHO adatai szerint világszerte 28 olyan esetet jegyeztek fel, amikor a vírus ellenálló volt a svájci Roche gyógyszergyár által gyártott Tamiflu antivirális szerre.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×