eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Berlusconi: Superman vagyok!

Az olasz kormányfő Supermannek tartja magát, és saját teljesítményét dicsérte, miután példátlan kirohanást intézett az unió bizottsága ellen. Berlusconi feltehetőleg azért lendült ellentámadásba, hogy a nemrég nyilvánosságra került nőügyeiről és botrányairól elterelje a figyelmet.

Silvio Berlusconi az elmúlt hónapokban mással sem foglalkozott, minthogy a nőügyeiről szóló pletykákat kommentálta és tagadta. A 72 éves olasz kormányfő most ellentámadásba lendült, és célpontba vette az Európai Unió Bizottságát.

A politikus nemrég azzal fenyegetőzött, hogy megbénítja az Európai Unió döntéshozatali mechanizmusát, ha Brüsszelben nem tiltják el az Európai Bizottság tagjait és szóvivőiket a nyilvános megszólalásoktól. Az volt ugyanis a kifogása, hogy a Bizottság közvetve bírálta Olaszországot a bevándorlási ügyekben azzal, hogy tájékoztatást kért tőle és a máltai hatóságoktól egy afrikai bevándorlókkal zsúfolt csónak Líbia felé történt visszafordításáról.

Berlusconi válaszolt a válni készülő felesége vádjaira is, aki szerint férje "nincs túl jól" és megszállottan imádja a fiatal lányokat. Az olasz kormányfő erre azt válaszolta: "Nem vagyok beteg. Meg kell nézni, mit értem el 15 hónap alatt a kormányban. Nemhogy beteg vagyok, de én vagyok Superman!"

Az olasz vezető még a katolikus egyház nagy tiszteletben álló lapjának a szerkesztője ellen is támadást indított nemrég. A római Amerikai Egyetem politológusa szerint Berlusconi magatartása egy olyan miniszterelnökre utal, aki rendkívül fenyegetve érzi magát.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×