eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Szankciókra készül Irán ellen Németország és az EU

Komoly szankciók bevezetésére készül Németország és az Európai Unió Irán ellen arra az esetre, ha Teherán nem hajlandó záros határidőn belül megegyezni atomprogramjáról, írta hétfőn megjelent számában a Der Spiegel.

A német hírmagazin szerint elsősorban az üzemanyagimportra szoruló országba irányuló benzinszállítások leállítását fontolgatják Berlinben és Brüsszelben.

A vízi és légi forgalom további korlátozását is tervezik, a biztosítótársaságokat pedig arra kényszerítenék, hogy szakítsák meg iráni cégekkel folytatott kapcsolataikat.

A kezdeményezést először megpróbálják keresztülvinni az ENSZ Biztonsági Tanácsán, de ha ez nem sikerül, a világszervezet nélkül is "kemény szankciókat" léptet életbe az EU, Németország és az Egyesült Államok is - írta a Der Spiegel magas rangú német diplomatákra hivatkozva.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×