eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem megy börtönbe a lemondatott elnök

Madagaszkáron megállapodást írtak alá a fő hatalmi csoportok a politikai átmenet időszakáról. Az egyezséget négyen írták alá, köztük az országot március óta irányító Andry Rajoelina volt ellenzéki vezető, illetve a lemondásra kényszerített Marc Ravalomanana elnök.

 Az megállapodás alapján az átmenet időszak az aláírástól számítva maximum 15 hónapig tarthat, utána pedig nemzetközi felügyelet mellett elnök- és parlamenti választásokat tartanak, hogy helyreállítsák a demokratikus intézményeket és az ország stabilitását. Az átmeneti kormány összetételét egyelőre nem határozták meg, de azt kikötötték, hogy annak tagjai nem vehetnek részt a választásokon.

A megállapodás értelmében a lemondásra kényszerített elnöknek nem kell letöltenie egy tavalyi repülőgép-vásárlás miatt kiszabott 4 éves börtönbűntetését. Ugyanígy kegyelmet kap mindenki, aki 2002. január 1-je és a mostani megállapodás időpontja között tagja volt a kormánynak, vagy az ellenzéknek. A emberiességi elleni és a háborús bűnök alól azonban senki nem kap felmentést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×