eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Szabadon engedték a Nagy Vonatrablót

Hivatalosan is szabadlábra helyezték Nagy Britannia egyik leghírhedtebb bűnözőjét, a Nagy Vonatrablóként ismert Ronnie Biggset. Jack Straw igazságügyi miniszter közölte: azért engedélyezte a férfi elengedését, mert súlyos beteg, és - mint fogalmazott - nemsokára meghal. Ronnie Biggs szombaton lesz 80. éves.

A büntetését az angliai Norwich börtönében töltő férfi július eleje óta van kórházban súlyos mellkasi fertőzéssel és csípőtöréssel.

Ronnie Biggs 1963. augusztus 8-án állította meg hamis tilos jelzéssel a brit királyi posta Glasgow-ból Londonba tartó értékszállító szerelvényét, amelyről 15 társával együtt 2,6 millió akkori fontot rabolt el; a 120 postazsák tartalma ma legalább 40 millió fontot érne.

A csoport még a rablás évében lebukott, majd a bandavezér 1965-ben megszökött. 2001-ben saját elhatározásból tért vissza Nagy-Britanniába, ahol folytatta büntetése letöltését.

Címlapról ajánljuk
Vámosi Péter az F1-es pilóták mentális problémáiról: ha valaki meginog, azt mások kőkeményen kihasználják

Vámosi Péter az F1-es pilóták mentális problémáiról: ha valaki meginog, azt mások kőkeményen kihasználják

Az autóversenyzéshez kell egy jó adag egoizmus is, és ha valaki kibillen az ideális állapotból, arra rögtön lecsapnak az ellenfelek – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője arra reagálva, hogy Lewis Hamilton nyíltan beszélt egy interjúban mentális problémáiról. Vámosi Péter hozzátette: a legtöbb pilóta azt mutatja a külvilágnak, hogy nagyon kemény, azt azonban csak a közvetlen környezetük tudja, mennyit vesz ki belőlük valójában a versenyzés és az állandó stressz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×