INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Utcát neveztek el Kaposvárról Németországban

InfoRádió / MTI
Utcát neveztek el Kaposvárról a somogyi megyeszékhely németországi testvérvárosában, Glindében - tudatta pénteken az MTI-vel a kaposvári polgármesteri hivatal.

A péntek délutáni avatáson Szita Károly (Fidesz), Kaposvár polgármestere köszönetet mondott Uwe Rehders polgármesternek és Glinde valamennyi polgárának azért, hogy ily módon is hírét viszik a somogyi megyeszékhelynek - közölte Polgári Erika, a városháza sajtóreferense.

Felidézte: Kaposvár az 1970-es években alakította ki kapcsolatát a németországi Glindével. A két évtizedes együttműködést 1990-ben testvérvárosi szerződéssel pecsételte meg a két város.

A Hamburghoz közeli településen eddig nem volt olyan utcanév, amely a Kaposvárral kötött testvérvárosi kapcsolatra utalt volna - mondta Polgárdi Erika, hozzátéve: péntek délután óta azonban hivatalosan is a Kaposvar-Spange köti össze a belvárosban található Möllner Landstrassét és az Oher Weget.

Glinde ezen a héten ünnepli a Saint-Sébastien-sur-Loire-ral kötött megállapodás 45. évfordulóját. Az ünnepi hét részeként avatták fel a Kaposvárról elnevezett utcát.

A címlapról ajánljuk