INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Súlyos baleset Horvátországban - sok halott és sérült

InfoRádió / MTI
Kisiklott a Zágráb és Split között közlekedő személyszállító vonat pénteken. A horvát média úgy tudja, hogy hat halottja és húsz sérültje van a balesetnek.

Kisiklott a Zágráb és Split között közlekedő személyszállító vonat pénteken, a horvát média úgy tudja, hogy vannak halottak is, és több tucatnyian megsérültek.

Egyes híradások szerint a halálos áldozatok száma meghaladja a hármat, más jelentések hat halottról tesznek említést. A sérültek számát 20 és 40 közé teszik.

A szerencsétlenség a célállomástól, Splittől mintegy 30 kilométerre fekvő Rudin település mellett történt.

A szerencsétlenség oka egyelőre ismeretlen. A horvát lapok internetes oldalain az olvasható, hogy a teljes szerelvény kisiklott. Egyes információk szerint a vonaton közel kilencvenen utaztak, közöttük külföldi turisták is. A HTV televízió úgy tudja, 110-en váltottak rá jegyet.

A szerencsétlenség miatt ezen a vonalon leállították a vasúti forgalmat, buszokkal szállítják az utasokat.

Jisop Berket, Kastela város polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy ugyanezen a helyen 1966-ban is történt egy vasúti szerencsétlenség, akkor 33-an haltak meg. Véleménye szerint meg kell tiltani a forgalmat ezen az vasútvonalon, mivel az nem felel meg a közlekedésbiztonsági követelményeknek.

A címlapról ajánljuk