eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kirúgják az orvost, ha megmondja a baba nemét

Elveszíthetik állásukat azok a vietnami orvosok, aki megmondják a születendő gyermek nemét a szülőknek.

Vietnamban az egészségügyi minisztérium által javasolt rendelettel akarják helyre állítani a fiúk javára megbillent születési arányokat.

A legújabb, májusi ENSZ-adatok szerint a délkelet-ázsiai országban 112 fiú születik minden 100 lányra, szemben a világszerte tapasztalt 105, 106 fiú 100 lánnyal szemben tendenciával. Ennek oka az, hogy a vietnami családok a fiúk születését favorizálják a család eltartása érdekében.

Az első korai ultrahang felvételek nyomán, amikor kitudódik a gyermek neme, Vietnamban előszerettel csak a fiúkat tartják életben. Az ázsiai országban a világon az egyik leginkább elterjedt orvosi beavatkozás: az abortusz.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×