eur:
390.49
usd:
364.17
bux:
68279.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Több mint 1000 egykori Stasi-alkalmazott dolgozik a német rendőrség kötelékében

Több mint 1000 egykori Stasi-alkalmazott dolgozik a volt NDK-hoz tartozott keleti tartományok rendőrségének kötelékében - írta szerdán a Die Welt.

A konzervatív napilap saját maga végzett kutatásokat annak nyomán, hogy a közelmúltban napvilágot látott: Brandenburg tartomány rendőrségénél magas beosztásban vannak olyan személyek, akik az egyesülés előtt a kommunista állambiztonsági minisztérium alkalmazottai voltak. Az elmúlt hét végén arra is fény derült, hogy Merkel kancellár brandenburgi nyaralóját a többi között két volt Stasi-munkatárs őrzi.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×