eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin

Megkezdődött a fókabébi-vadászat

Megkezdődött a fókabébi-vadászati évad Namíbia atlanti-óceáni partvidékén, az állatvédők pedig azon vannak, hogy több millió dollárt gyűjtsenek össze a fókabőröket megvásárló ausztráliai szőrmekereskedő cég kivásárlására.

Ebben a szezonban mintegy 85 ezer fóka bébit ölhetnek le a halászati minisztérium közlése szerint. Az állatokat gumibottal verik agyon, hogy ne sérüljön meg a bőrük.

A mészárlás megfékezése érdekében a Seal Alert nevű szervezet 14,2 millió dollárt próbál meg összegyűjteni, hogy kivásárolja a Hatem Yavuz szőrmekereskedő céget - mondta el a szervezet vezetője, Francois Hugo.

"Felhívást helyeztem el a hét végén a YouTube és a Facebook közösségi portálokon, 15 dollárt kértem fejenként az emberektől - közölte Fokvárosból telefonon. - Máris számos választ kaptunk."

Bár a szőrmekereskedő cég kezdeményezte a vadászati idény időpontjának elhalasztását, a namíbiai hatóságok nem változtatták meg a kezdés időpontját, július 1-jét.

Az évente leölhető állatok kvótáját - 85 ezer bébit és 6000 felnőtt hímet - 2007-ben rögzítették, hogy ne veszélyeztessék a dél-afrikai ország atlanti-óceáni partvidékén élő 850 ezer fős populációt.

A hímeket a heréjük miatt vadásszák, amelyet szárítva használnak fel a hagyományos kínai gyógyászatban.

Májusban az Európai Unió betiltotta a fókavadászatból származó termékek kereskedelmét, beleértve a világ más országaiba irányuló exportját is.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×