eur:
393.74
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kitilthatják az unióból a jemeni légitársaságot

Az Európai Bizottság megfenyegette a Yemenia jemeni légitársaságot, hogy kitiltja járatait Európa légteréből, ha július 10-ig nem oldja meg a visszatérő repülésbiztonsági problémákat - közölték szerdán a társasággal.

Ibrahim al-Vazir jemeni közlekedési miniszter viszont azt állította, hogy a Comore-szigeteknél kedden lezuhant repülőgépet májusban alapos ellenőrzésnek vetették alá a gyártó cég, az Airbus felügyelete alatt. A gép "megfelelt a nemzetközi normáknak" - jelentette ki a miniszter.

A Yemenia közben bejelentette, hogy 20 ezer euró kártérítést fizet az áldozatok családjának, egy francia bíróságon pedig eljárás indult az ügyben, ismeretlen tettes ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

A francia hatóságok szerda délután tévesnek minősítették azt a saját és jemeni forrás által kiadott korábbi hírt, hogy lokalizálták az óceánban a gép adatrögzítőjét. A kutató repülőgép igazából egy vészjelző készülék adását észlelte kétszer is, de félreértésből ez a "fekete doboz" megtalálásaként jutott a nyilvánosság elé. "Valószínűbb, hogy egy vészjelző volt" - helyesbítette önmagát Alain Joyandet francia fejlesztési együttműködési államtitkár.

A katasztrófa egyetlen túlélője, a 14. évét augusztusban betöltő Bahia Bakari Párizsba indult gyógykezelésre szerda este.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×