eur:
388.69
usd:
361.66
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Nevetni kell a német vasutasoknak

"Tessék mosolyogni" - hangzik a legújabb mottó a német vasútnál, az utóbbi időben több korrupciós botrányba keveredett és tekintélyében alaposan megtépázott Deutsche Bahnnál.

Ennek nyomán határozták el a vasút vezetői, hogy különleges kampánnyal igyekeznek visszaszerezni a kuncsaftok bizalmát. Mégpedig azzal, hogy az utazók kedvét keresve "kötelezővé" teszik a mosolyt a kalauzok számára. Az ugyanis mostanáig jellemző volt a Deutsche Bahnra, hogy az amúgy igen morcos utas nálánál is morcosabb kalauzzal találta szembe magát.
Félreértés ne essék, a kalauzoknak az új koncepció szerint nem kell sem bohóccá, sem mókamesterré változniuk. Azt azonban elvárják tőlük, hogy kimutassák foguk fehérjét, jobban mondva fogukat egy lehetőleg minél szélesebb mosoly formájában. Egy mosolygó kalauz ugyanis a vasút vezetősége szerint rendkívül sokat számít a bizalom visszaszerzése szempontjából.
Pénteki sajtóértesülések szerint a "Tessék mosolyogni" kampány Bajorországban kezdődött, de a vasút azt tervezi, hogy a többi tartományra is kiterjeszti. Ennek keretében az alkalmazottakat egyfajta udvariassági tanfolyamra iskolázták be, ahol a fő tárgy a nevetni tanulás. Megfelelő hangulat híján állítólag segít az evőpálcika, amelyet keresztben kell a szájban tartani, és mindezt a tükör előtt gyakorolni. Remélhetőleg ezzel párhuzamosan a hangulat is megjön, és azután "élesben", a vonaton már pálcika nélkül is megy a mosoly.

A nevetés elsajátítása mellett másik tantárgy a csevegni tanulás. Eszerint a kalauznak készen kell állnia arra is, hogy könnyed csevejt kezdeményezzen, ha a helyzet úgy kívánja, vagy éppen túlságosan borúsnak ítéli meg a fülkében uralkodó hangulatot.

Nem mellékes az udvarias és vidám hangvétel sem, elvégre egyáltalán nem mindegy, hogy a jókedvre ítélt kalauz ráförmed az utasra vagy éppen megörvendezteti, amikor kimondja azt a bűvös mondatot, hogy "a menetjegyet kérem."

Végezetül a kalauzok számára kötelező a kedves mosoly akkor is, ha éppen jegy nélkül bliccelőt kapnak rajta. Az új koncepció szerint őket is vidáman és empátiával kell majd megbüntetni, adott esetben azonnali leszállásra "invitálni". Elvégre az "áldozat" számára sem közömbös, ha büntetés mellett még "röhögő görcsöt" is kap.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×