eur:
388.65
usd:
361.76
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Pornófilmet is elszámoltatott a miniszter

Pornófilmekről szóló számlát is benyújtott a költségtérítési igénylései között a brit belügyminiszter - derült ki az ellenőrzés során. Jacqui Smith körül nem ez az első botrány, hiszen lakásfenntartás címén is kapott költségtérítést, holott Londonban a nővérénél száll meg, ha vidéki házából felutazik a fővárosba.

Jacqui Smith brit belügyminiszter a kormányszóvivő szerint jól látja el feladatát, mégis a leváltás veszélye fenyegeti, ugyanis a kelleténél jobban használja ki a beosztásával járó anyagi előnyöket.

A tárcavezető évi fizetése 142 ezer font. Munkáját irodavezető segíti évi 40 ezer fontért, ami Angliában jó keresetnek számít. Ez a beosztott a férje, Richard Timney. A miniszter asszony személyes ügyeit intézni nem könnyű dolog, tehát Richard Timney titkárnőt tart, aki a parlamenti pénztárhoz benyújtja a költségtérítési számlákat.

A miniszterek és képviselők tévé- és internet előfizetési díját az állam fizeti, hiszen ez szükséges a munkájuk ellátásához. Gordon Brown miniszterelnök költségtérítési igénylőlapján egy ízben a sportcsatorna díja is szerepelt, de ez még csak hagyján, hiszen egy jó kormányfőnek ismernie kell a labdarúgó bajnoki tabella állását. Ám Jacqui Smith igénylésén két pornófilm volt feltüntetve. A titkárnő ezt a számlát is benyújtotta.

A 46 éves Richard Timney elismerte, hogy hiba történt, azt állítja, hogy a 18 éven felülieknek szóló filmeket ő nézte meg és nem a felesége. Egyenként öt fontba került a szex-csatorna adásának kétszeri bekapcsolása. A tévékamerák előtt nyilatkozva kért bocsánatot a hibáért, és közölte, hogy a pénzt visszafizették a parlamentnek.

Az ügy ezért is kínos, mert a miniszter asszony éppen most jelentette be, hogy lecsap a szexiparra, különösen azokra a klubokra, melyekben a meztelen táncosnők a kliensek ölébe ülnek.

Jacqui Smith anyagiassága egyébként közismert. Költségtérítési igénylései között szerepelt már egy 88 pennys tétel, mivelhogy új dugót vett a fürdőkádba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×