eur:
389.68
usd:
364.84
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Több mint hetven fácánt lőtt le a király a szomszédban

A szlovákiai Nyitra melletti Csiffáron vadászott a hétvégén a svéd uralkodó. XVI. Károly Gusztáv magánemberként járt Szlovákiában.

A svéd király fácánvadászatát egy dán ügynökség szervezte. A csiffári fácánosban már a múltban is megfordult több illusztris vendég, az állami erdőgazdálkodási vállalat vadászterülete a legjobbak közzé tartozik Szlovákiában.

A svéd uralkodó és kísérete is nagyon elégedett volt, a szenvedélyes vadász hírében álló uralkodó több mint 70 fácánt kapott puskavégre. A vadászat során összesen közel 500 fácánt ejtettek el.

A zsákmányt a vendégek magukkal vihették volna, ám nem éltek ezzel a lehetőséggel.

A szlovák médiumok nagy figyelmet szenteltek a svéd király magánlátogatásának.

Többek között azt is elárulták, hogy szombaton a királyi vadászmenü részeként őfelsége fácánlevest és vaddisznósültet fogyasztott. XVI. Károly Gusztáv szlovákiai útja szigorúan magánjellegű volt, ennek ellenére a szlovák rendőrség - a nemzetközi egyezményeknek megfelelően - fokozott védelmet biztosított az uralkodónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×