eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán

Rendkívüli hideg Bulgáriában

Öt halálos áldozata van a hideghullámnak Bulgáriában, a közlekedést hóátfúvások és rendkívüli fagy akadályozza. Péntekre virradóra a nyílt pályán rekedt a Szófiából a Duna menti Szilisztrába tartó személyvonat.

Országszerte 150 település van villanyáram nélkül, több mint ötven faluban nincs vízszolgáltatás. Minusz 15 Celsius-fok körüli hőmérsékleteket mérnek.

Sumenben egy idős nő, Kardzsali járásban egy idős férfi fagyott halálra úgy, hogy elesett és nem tudott felállni.

Várnában pénteken találtak rá egy nő holttestére, akire még szerdán ráomlott egy épület bejáratának a hó súlya alatt megroggyant teteje. Szilisztrában egy hajléktalant találtak holtan.

Ruszében a kórházba szállítás közben meghalt egy veseelégtelenségben szenvedő férfi, mert a mentőautó csak lassan tudott haladni a hóviharban.

Az elmúlt napokban a hóviharoktól legsúlyosabban érintett ruszei és dobricsi régióban pénteken változatlanul érvényben volt a rendkívüli állapot. Sok országút csak hólánccal, vagy még azzal sem járható.

A helyi és az országos vasúti közlekedésben sok helyütt, és részben a légi közlekedésben is jelentékeny késéseket okoz az időjárás.

Címlapról ajánljuk
Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország,  csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország, csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, hogy Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is. Eközben az Európai Unió országai megállapodtak az Oroszországgal szembeni 14. szankciócsomagról, a hírek szerint pedig több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×