eur:
394.02
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Összeomlott a korrupcióellenes honlap

Kínában a kormány - a magyarhoz hasonlóan - létrehozott egy honlapot azzal a céllal, hogy az állampolgárok jelezhessék, ha valahol korrupciót tapasztalnak. Az oldal egy nap alatt túlterheltség miatt összeomlott.

Hu Csin-tao elnök a héten jelentette be, hogy a kommunista párt ismét felveszi a harcot a korrupció ellen. A probléma ugyanis egyre nagyobb méreteket ölt a csaknem másfél milliárd embernek otthont adó országban.

Egyre-másra buknak le a magas rangú vezetők, nemrég a korábbi főgyógyszerészről derült ki, hogy több millió dolláros kenőpénzt fogadott el silány minőségű készítmények használatának engedélyezéséért. Később a medicinák miatt többen meghaltak.

Létrejött egy önálló kormányzati hivatal, amely ugyan nem nyomoz a számára hozzáférhető információk alapján, de elemzi azokat. Ezzel együtt egy honlapot is beindítottak, amely hasonlóan a magyar anti-lop.hu oldalhoz a korrupcióval kapcsolatos bejelentéseket fogadja.

Az oldal működése kezdetén azonban hatalmas számban érkeztek a levelek, amelyek egy része csak gratulálta a beindításhoz, sokan voltak azonban azok is, akik szkeptikus álláspontot fogalmaztak meg, mondván: nem valószínű, hogy bármi is változni fog az országban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×