eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Bush gyilkost kiáltott

Az amerikai képviselőház jóváhagyta az embrionális őssejtkutatás szövetségi finanszírozását támogató törvényjavaslatot.

A képviselőház 247-176 arányban szavazta meg a szenátus által már áprilisban elfogadott javaslatot, amelynek az a célja, hogy feloldja az embrionális őssejtkutatás szövetségi finanszírozásának jelenlegi korlátozásait.

George Bush elnök azonnal jelezte, hogy megvétózza az törvényt, csakúgy mint tette azt tavaly egy hasonló szövegű jogszabály esetében.

Az elnöki vétó felülírásához kétharmados többség szükséges, ami azonban nemigen lesz meg.

Az elnök 2001. augusztus 9-én rendelte el, hogy szövetségi finanszírozással csak az ezen időpont előtt megtermékenyített embriókon végezhető őssejtkutatás.

A tudomány az őssejtkutatástól áttörést remél egyebek között az Alzheimer-kór, a cukorbetegség és más súlyos betegségek gyógyításában.

Ellenzői az abortuszhoz hasonlítják az embrionális őssejtkutatást, és gyilkosságnak tartják azt.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 09:46
×
×
×
×