eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A maffia legjövedelmezőbb üzletága

A nemzetközi bűnözői csoportok vagyonokat keresnek a természet és a vadvilág illegális kizsákmányolásával - figyelmeztetett egy nemzetközi szervezet. Különösen jövedelmezőnek számít az illegális fakitermelés, az elefántcsont-kereskedelem és a nagymacskák testrészeinek adásvétele.

A sokszor államhatárokon átnyúló szervezetekben működő bűnözők letarolják az erdőket, lemészárolják az állatokat, és szegénységbe taszítják a helyi közösségeket.

A "zöldmaffia" hatékonyan használja ki a szabályozás és a bűnüldözés gyengeségét, és könnyedén fizeti le a korrupt hivatalnokokat.

Van miből: az Environment Investigation Agency szerint a környezet kifosztása révén szerzett bevétel nagysága csak a kábítószer-, a fegyver- és emberkereskedelem, valamint a pénzhamisítás jövedelmezőségével vethető össze.

A profit hatalmas, a kockázat elenyésző. 2002-ben Szingapúrban például hat tonna illegális forrásból származó elefántcsontot foglaltak le, amelynek értéke több milliárd forint. A hajózási társaságot ennek ellenére csak nevetséges, 600 ezer forintnak megfelelő összegre büntették.

Javaslatok

Az Environment Investigation Agency azt javasolja, hogy a környezetkárosítást ugyanolyan keményen kellene üldözni és büntetni, mint például a fegyver- és kábítószer-kereskedelmet.

A szervezet kezdeményezi, hogy titkosszolgálati módszerekkel nyomozzanak a környezetet tönkretevő bűnözők ellen, állítsanak fel nemzetközi adatbázist, valamint képezzenek ki speciális egységeket a hatékony fellépés érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 09:46
×
×
×
×