eur:
387.09
usd:
359.1
bux:
68991.86
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

"Hallgatni és tanulni fogok"

A jelenlegi miniszterelnököt dicsérte és saját elképzeléseiről is vallott Gordon Brown brit pénzügyminiszter, akit sokan a csütörtökön távozását bejelentő Tony Blair kormányfő legesélyesebb utódjának tartanak.

A London központjában fekvő Imagination Gallery-ben indította meg a pártvezetői (és ezzel egy időben miniszterelnöki) kampányát Gordon Brown pénzügyminiszter.

"A következő hetekben és hónapokban meg kell mutatnom, hogy vannak új ötleteim, látomásom és tapasztalatom, ami szükséges ahhoz, hogy elnyerjem a brit nép bizalmát. Hallgatni és tanulni fogok" - fogalmazott Gordon Brown.

Bár a politikus kijelentette, hogy szívesen veszi a versenytársakat a posztokért, jó eséllyel nem lesz erős ellenlábasa, hiszen nincs olyan jelölt, aki eséllyel szállhatna vele szembe.

Korábban felmerült ugyan, hogy John Reid belügyminiszter (szintén Tony Blair bizalmasa és szövetségese) bejelentheti indulását, ám a találgatásoknak véget vetett, hogy a politikus közölte: nem indul a tisztségért, mi több, belügyminiszteri posztjáról is lemond, amint az új kormányfő hivatalba lép.

Címlapról ajánljuk

Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Az ausztriai egészségügyi ellátás drámai helyzetének oka elemzések szerint az érvényben lévő "kétosztályos" rendszer. Ebben a betegek maguk dönthetnek arról, hogy a biztosítóval szerződésben álló orvosokat választják (Vertragsarzt), vagy pedig az ilyen szerződéssel nem rendelkező, egyfajta magánellátást biztosító (Wahlarzt) orvosok iránt táplálnak nagyobb bizalmat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×