eur:
394.06
usd:
363.76
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Újabb rejtély - a volt kormányfő titokzatos betegsége

Jegor Gajdar volt orosz kormányfő tünetei "nem felelnek meg egyetlen ismert betegségnek sem", és azt sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy megmérgezték volna, mivel szervezetében az orvosok nem találtak toxikus anyagot - közölte kedden az általa vezetett moszkvai gazdasági intézet.

Gajdart, aki írországi utazása során egy dublini tanácskozáson lett rosszul rejtélyes körülmények között, hétfőn engedték ki egy moszkvai kórházból. Az 50 éves politikust azonban továbbra orvosi ellenőrzés alatt tartják.

A volt miniszterelnök november 24-i lett rosszul Írországban, egy nappal azután, hogy Londonban meghalt a polónium-210 radioaktív izotóppal megmérgezett volt orosz titkosszolgálati tiszt, Alekszand Litvinyenko.

Az ír orvosok kizárták, hogy Gajdart radioaktív anyaggal mérgezték volna meg, csupán azt tudták megállapítani, hogy egészségi állapotában "radikális változások" álltak be.

Jegor Gajdar az 1990-es években Borisz Jelcin elnöksége idején volt miniszterelnök, jelenlegi az ellenzéki orosz liberális párt vezetője.

Éppen ezért a Kreml bírálói összefüggést vélnek felfedezni Litvinyenko halála, Anna Politkovszkaja ellenzéki újságírónő egy hónappal korábbi meggyilkolása és Gajdar váratlan megbetegedése között.

Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban
videók

Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban

Hosszú csendjében tavaly egyetlen mérvadó interjút adott, amelyben fogadalmat tett olimpiai aranyérmeinek számára Milák Kristóf, és bár 200 méteren Párizsban nem járt sikerrel, ott van még a 100 méter, valamint a Los Angeles-i nyári játékok is, ahol még mindig bőven 30 év alatt lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×