eur:
394.06
usd:
363.73
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Az orosz hatóságok akadályozzák a Litvinyenkó-nyomozást?

Az orosz szövetségi büntetés-végrehajtási szolgálat nem engedélyezi, hogy a Scotland Yard Litvinyenkó-ügyben nyomozó tisztjei találkozzanak a 2004 óta börtönben lévő Mihail Trepaskin volt titkosszolgálati tiszttel - közölte kedden a szolgálat szóvivője.

Nem találkozhatnak a brit Scotland Yard nyomozói Mihail Trepaskin volt titkosszolgálati tiszttel a Litvinyenkó-ügyben. A férfit az uráli Nizsnyij Tagil egyik börtönében őrzik, államtitkok nyilvánosságra hozatala miatt.

A volt ügynök ügyvédje hétfőn még azt közölte, hogy védence kész találkozni a négy brit rendőrrel és megosztani velük azokat az információkat, amelyeket az üggyel kapcsolatban tud.

Jelena Lipszter ügyvédnő felhívta a figyelmet arra, hogy miután az orosz hatóságok késznek mutatkoztak a nyomozásban való együttműködésre, a Scotland Yard képviselői elé állított akadály úgy is értelmezhető, mint az igazság kiderítésének fékezése.

Trepaskin levelét megírta

Mihail Trepaskin egy november 20-án Litvinyenkónak küldött levelében azt írta, hogy tudomására jutott: "nagyon komoly csapatot" mozgósítottak, hogy likvidálják a Londonba menekült volt ügynököt. A levelet múlt pénteken hozták nyilvánosságra. Ezt erősítették meg a Londonban élő, Borisz Berezovszkij sajtómágnással kapcsolatban álló orosz emigráns körök is.

A megmérgezett volt KGB-ügynök halála vélhetően napirendre kerül kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök és Massimo d'Alema olasz külügyminiszter moszkvai találkozóján is.

Alekszandr Litvinyenko olasz kapcsolatában, Mario Scaramellában ugyanis ugyanannak a radioaktív izotópnak a nyomait fedezték fel, mint ami megölte Litvinyenkót.

Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban
videók

Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban

Hosszú csendjében tavaly egyetlen mérvadó interjút adott, amelyben fogadalmat tett olimpiai aranyérmeinek számára Milák Kristóf, és bár 200 méteren Párizsban nem járt sikerrel, ott van még a 100 méter, valamint a Los Angeles-i nyári játékok is, ahol még mindig bőven 30 év alatt lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×