eur:
395.23
usd:
365.47
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Újabb haladékot kap Törökország az uniótól

Német sajtóértesülések szerint az Európai Bizottság arra készül, hogy újabb, egyhónapos haladékot adjon Törökországnak az általa vállalt reformok végrehajtására.

A Financial Times Deutschland című gazdasági, üzleti napilap brüsszeli forrásokra hivatkozva azt írja: az unió végrehajtó testülete készülő jelentésében élesen bírálja Ankarát, mert nem teljesítette a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez szabott feltételeket.

A bizottság szerdán nyilvánosságra kerülő beszámolójában a tervek szerint Törökország utolsó figyelmeztetést és egy hónap haladékot kap a reformok végrehajtására.

A testület egyebek mellett az igazságszolgáltatás és az emberi jogok területén tapasztalt hiányosságokat, és azt is sérelmezi, hogy Törökország továbbra sem hajlandó megnyitni kikötőit, illetve repülőtereit ciprusi hajók és repülőgépek előtt.

Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×