eur:
395.14
usd:
365.5
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A gyerekeknek nem kell a pucér szakács kosztja

Az egészséges iskolai ételek annyira népszerűtlenek a brit diákok körében, hogy néhány iskolai étkeztetőnek már komoly anyagi problémákkal kell szembenéznie. A gyermekek ugyanis a lábukkal szavaztak, azaz elmentek máshova enni.

Jamie Oliver brit mesterszakács azon törekvése, hogy a diákok étkezzenek egészségesebben az iskolai kantinban, azt eredményezte, hogy jelentősen csökkent azoknak a gyermekeknek a száma, akik a menzákon ebédelnek.

A szigetországban 59 helyi iskolavezetőt kérdeztek meg, közülük 35 azt mondta, hogy az utóbbi időben kevesebb diák eszik az iskolai menzán, és mindössze 6 mondta azt, hogy emelkedett a kantinlátogatók száma.

Az alacsony tápértékű egészségtelen iskolai ételek elleni harcot a televízióból is jól ismert mesterszakács, Jamie Oliver indította el Nagy-Britanniában.

Korábban a diákok szinte csak sült krumplit, hamburgert és pizzát ettek. A "pucér szakács" televíziós kampányt is indított annak érdekében, hogy rábírja a kormányt: költsön többet a gyermekek ételeire.

Múlt szeptemberben létre is jött egy intézet azzal a céllal, hogy táplálóbb ételek kerüljenek az iskolások asztalára.

Judy Hargadon, az intézet vezetője szerint néhány iskolának sikerült is elérnie egy szemléletváltást a diákoknál.

Reméli, hogy azok a gyerekek, akik most még ellenállnak, idővel megbarátkoznak a zsírszegény ételekkel.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×