eur:
395.24
usd:
365.65
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Ítéletidő Ukrajnában, áram nélkül 200 település

Ukrajnában az ítéletidő miatt országszerte több mint kétszáz településen szakadt meg az áramellátás. Az előrejelzések szerint kedden várható csak némi felmelegedés. Jelenleg szinte az egész ország területén fagypont körüli a hőmérséklet.

A múlt hét végén hirtelen beköszöntött a tél Ukrajnában. A gyors lehűlés komoly problémákat okozott: hétfőre virradóan Ukrajna szerte az ítéletidő miatt több mint kétszáz település maradt elektromos áram nélkül. Az áramellátás a havazás, a havas eső és a helyenként viharossá fokozódó szél miatt szakadt meg.

Az ítéletidő Ukrajna nyolc megyéjét sújtja. A legnagyobb gondok az ország nyugati részén található lvovi megyében vannak. Ott több mint 150 településen maradt ki az áram.

A magyar kisebbség lakta Kárpátalján pedig tíz helységből jeleztek áramszünetet, de még az Ukrajna keleti részén található donyecki megyében is akadozik az áramellátás.

Az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban sem lesz jobb az idő, bár keddre némi felmelegedést jósolnak. Jelenleg Ukrajnában éjjel a levegő hőmérséklete eléri a -8 fokot, de nappal is fagyos az idő, a hőmérő higanyszála csupán az ország déli részén emelkedik nulla fok fölé. Az utak Ukrajna szerte több helyen nehezen járhatók a jegesedés miatt.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×