eur:
394.62
usd:
369.81
bux:
65734.68
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Robbanáshoz közeli helyzet a palesztin területeken

Rendkívüli kabinetet alakít a palesztin elnök, ha két héten belül nem állapodik meg egy egységkormány létrehozásában a Fatah és a Hamász.

Mahmúd Abbász azzal indokolta a januári választások óta kormányzó Hamásznak adott ultimátumot, hogy véget kell vetni a palesztin területeken dúló erőszaknak.

A legfrissebb jelentések szerint ismeretlen fegyveresek rálőttek a Hamász egyik parlamenti képviselőjére; a politikus túlélte a merényletet, egyik testőre azonban meghalt.

Mahmúd Abbász hangsúlyozta: az egységkormány létrehozásáról szóló tárgyalások a Hamász miatt szakadtak meg, mert a radikális palesztin szervezet - megszegve a korábbi egyezséget - továbbra sem hajlandó elismerni Izrael állam létét.

Közben a térségbe érkezett az amerikai külügyminiszter. Condoleezza Rice a palesztin elnökkel való együttműködésre szólította fel a Hamászt.

Hozzátette: Washington álláspontja szerint a radikális mozgalom nem kormányozhat egyedül a palesztin területeken.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×