eur:
390.67
usd:
359.67
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Életbe lépett az orosz blokád Grúziával szemben

Az orosz közlekedési és a távközlési minisztérium tájékoztatása szerint érvénybe lépett a Grúzia elleni teljes közlekedési és postaforgalmi blokád.

A tárca szóvivője azt mondta: mától határozatlan időre szüneteltetik a légi, vasúti, közúti és tengeri forgalmat Oroszország és Grúzia között.

Ez az első eset, hogy Oroszország egy volt szovjet tagköztársasággal szemben - annak Nyugat-barát politikája miatt - ilyen szigorú nyomásgyakorló eszközöket alkalmaz.

Elemzők szerint Moszkva célja, hogy gazdaságilag ellehetetlenítse a kaukázusi országot.

Az orosz-grúz viszony azután romlott meg, hogy Tbiliszi kémkedés vádjával letartóztatott négy orosz tisztet. A katonákat Grúzia azóta elengedte, de Moszkva nem változtatott a döntésen.

Címlapról ajánljuk
„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek
Párizsból jelentjük

„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek

A férfi kardozók egyéni versenyében megtapasztalt csalódások feltüzelhetik a magyarokat a szerdai csapatversenyre – mondta a csapat edzője, Navarrete József, aki elárulta, hogyan folytatódik a felkészülés, és mi lesz most a legfontosabb teendő szerdáig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Gyengén muzsikálhat a magyar gazdaság

Gyengén muzsikálhat a magyar gazdaság

Ellentmondásos folyamatok zajlanak a magyar gazdaságban a Portfolio által megkérdezett közgazdászok szerint. A GDP-növekedés meghaladhatta a 2%-ot (nyers adatok alapján) az előző év azonos időszakához képest, ez azonban nagyrészt a bázishatás eredménye, ugyanis a tavalyi recessziós időszakban április és június között mérték a legnagyobb visszaesést. A kormány lassabb, 1,5-2% közötti növekedést vár. Ennek tükrében pedig már nem meglepő, hogy az idei év első három hónapjához képest gyengén teljesíthetett a magyar gazdaság, a kabinet várakozása stagnáló negyedéves GDP-adattal konzisztens.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 29. 05:30
×
×
×
×