eur:
393.31
usd:
367.59
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

"Dél-Szlovákiában eluralkodott a félelem"

A szlovák-magyar viszonyban tapasztalható feszültség logikus következménye annak, hogy az új pozsonyi kormányban helyet kapott a nacionalista Szlovák Nemzeti Párt is - jelentette ki a Magyar Koalíció Pártjának elnöke. Bugár Béla, felszólította Robert Fico kormányfőt, határolja el magát az egyre sokasodó magyarellenes megnyilvánulásoktól.

A nyilatkozat leszögezi: a Magyar Koalíció Pártja megdöbbenéssel tapasztalja, hogy az elmúlt nyolc év viszonylagos nemzetiségi békéje és nyugodt társadalmi légköre után Szlovákia új kormányának hatalomra lépése óta nő a magyarellenesség és gyakoribb a gyűlöletkeltés, amely néhány esetben tettlegességhez is vezetett.

Az MKP elnöke több konkrét példát is említett. Révkomáromban egy 40 év körüli férfit csupán azért vertek meg, mert magyarul kért tüzet két ismeretetlen szlovák fiatalembertől.

Érsekújváron egy lakás ajtajára magyarokat gyalázó feliratot firkáltak, a sértettek azonban nem tettek feljelentést, Bugár szerint azért mert félnek.

Dél-Szlovákiában a félelem uralkodott el - mondta a politikus.Az MKP elnöke úgy véli, hogy a magyarellenes hangulatot a Szlovák Nemzeti Párt kormányzati szerepvállalása bátorítja.

Bugár Béla fontosnak nevezte, hogy Robert Fico miniszterelnök és a kormány nyíltan lépjen fel az etnikai intolerancia megnyilvánulásai ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×